Ochtenddienst

Ochtenddienst

Wanneer

zondag 26 november 2023    
10:00 - 11:30

Waar

Kristal (wijkcentrum)
Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn, Gelderland, 7323 XB

Event Type

Kaart wordt geladen...

Deze zondag denken we aan de mensen die recent zijn overleden. ‘Eeuwigheidszondag’ of ‘Gedachteniszondag’ wordt deze zondag wel genoemd. Hoewel hij ook bekend staat als ‘Laatste zondag van het kerkelijk jaar’. Dat is een mond vol, maar het wil je bewust maken van het feit dat we op het punt staan om in de vier Adventsweken vóór Kerst de komst van Jezus actief te verwachten. Deze zondag, vlak vóór Advent, kijken we terug, denken we terug. En vergeten we niemand.

We noemen de namen van de leden van De Fontein die afgelopen jaar zijn overleden, steken een kaars aan en denken dan ook aan de mensen die we persoonlijk zijn kwijtgeraakt, recent of langer geleden. Tegelijkertijd: in Gods wereld raakt nooit iemand kwijt – ze zijn in Christus verborgen – veilig – bewaard.

We lezen daarom samen uit 1 Tessalonicenzen 4:13-18 waarin Paulus beschrijft hoe Jezus elk moment kan terugkeren en welke rol onze overleden geliefden daarin hebben. Als tweede lezing horen we de vraag van de engelen aan Maria bij het lege graf van Jezus: “Waarom huil je?”: Johannes 20:11-18. Je bent van harte welkom. Voorganger is ds. Sander Ris. Na de dienst is er koffie, thee, fris en wat lekkers, gebakken door gemeenteleden.

YouTube player