Missionair

BuurtBBQ en Sportmiddag in Zuidbroek

BuurtBBQ en Sportmiddag in Zuidbroek

Zondag 12 september gebeurt er iets bijzonders in Zuidbroek: een BuurtBBQ en Sportmiddag van 16.00-18.30 rondom de Jongerenplek die we in Zuidbroek willen realiseren. Ik nodig je van harte uit om daar als Fonteiner bij te zijn. Je ziet de uitnodigingsflyer bijgevoegd. En ik wil je uitdagen om na te denken of jij als gelovige bewust bij deze BuurtBBQ wil zijn.

Meewerken aan een droom

Zoals ik vóór de zomer tijdens een gemeenteavond al vertelde, zijn we met buurtbewoners en met jeugdwerkers uit de Fontein bezig om een jongerenplek te realiseren in Zuidbroek. Als kerkpionier in Zuidbroek en Apeldoorn is het voor mij een goede gelegenheid om de wijk te dienen en een netwerk van contacten op te bouwen in de stad. Ik denk dat de Geest aan het werk is in jongeren en bewoners van Zuidbroek – in hun verlangen om een voor jongeren veilige en uitdagende plek te creëren. Waar ze terecht kunnen om elkaar te ontmoeten en hun verhaal kwijt te kunnen. Op dit moment is zo iets nog niet mogelijk in Zuidbroek. En ik vind het echt bijzonder dat wij als Fontein de mensen kunnen dienen in die droom!

Bloksco

Samen met Martijn Bouwheer en Ruben Baan (Ruben loopt in onze gemeente een kleine stage) ben ik deel van “Bloksco”. Dat is straattaal voor ‘samen bouwen’. Bloksco is een buurtgroep waarin Fonteiners, jongeren en Zuidbroekers samen werken aan de jeugdplek. De BuurtBBQ en Sportmiddag wordt door Bloksco georganiseerd, samen met de Wijkraad, mensen van het Kristal en de jongerenwerkers van Stimenz. Tijdens de BuurtBBQ zullen er ook raadsleden van de Gemeente aanwezig zijn. Om jongeren en buurtbewoners te spreken en zich te laten informeren over ons ‘burgerinitiatief’ als Bloksco. Zoals je ziet: het wordt wel een dingetje.

Wat kan jij doen?

Daarom wil ik allereerst vragen om te bidden voor Bloksco, de BuurtBBQ en Sportmiddag en de jongeren voor wie we het doen. Daarnaast: wil je bewust overwegen of je aanwezig wil zijn bij de BuurtBBQ, misschien niet eens omdat je ‘er wat mee hebt’, maar omdat je als gelovige in gesprek gaat raken met jongeren en volwassenen uit de wijk. Misschien is ‘praten’ niet jouw ding. Zou je dan Bloksco willen helpen door bijvoorbeeld koffie- en thee te schenken; de Sportmiddag helpen uit te voeren; of andere kleine klussen te doen.

Je weet me te bereiken. Dank je wel alvast voor je aandacht, gebed en goede zorgen!

Sander Ris

06-19863293

sris@defonteinapeldoorn.nl