Overig

Overlijden Gerda Jansen

Afgelopen maandag is Gerda Jansen, omringd door familie, in alle rust ontslapen. De afscheidsplechtigheid vindt maandag 17 april plaats om 12.30 in Rouwcentrum Rouwenhorst. Na de plechtigheid is er vanaf 13.30 gelegenheid om de familie te condoleren. Wil je een kaartje sturen naar de familie, dan graag naar Marloes Vening (de dochter van Gerda), Anklaarseweg 173, 7323 AB in Apeldoorn.
 

Zo’n vijf jaar geleden kwam Gerda aarzelend onze geloofsgemeenschap in het Kristal binnen. Een heel aantal van ons hebben haar leren kennen tijdens gesprekken bij de koffie na de dienst en op het schilderclubje in het Kristal. Felle kleuren wilde ze dan schilderen, zoals ze ook hield van vurig zingen tijdens de diensten, vooral van opwekkingsliederen. ‘Ik zing ze mee vanuit mijn tenen’, vertelde Gerda onlangs aan Geertje, ‘Het geeft me kracht!’. In de afgelopen maanden werd duidelijk dat de tumoren terugkeerden. Meerdere keren hebben we voor Gerda gebeden tijdens de dienst.  Hadden Gerda en ik het samen over het geloof of over de Bijbel, dan vertelde ze hoe het geloof haar de kracht gaf en een stukje levensvreugde. Hoe er wonderlijke zinnen staan in de Bijbel, zoals deze, één van haar favoriete Bijbelteksten: Geen woord ligt op mijn tong, of U, HEER, begrijpt het ten volle. U omgeeft mij, van achter en van voren, U legt uw liefdevolle hand op mij. Wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven (Psalm 139). Bij Gerda ligt de nadruk dan op ‘wónderlijk!’. We hebben Gerda leren kennen als een kleurrijke dochter van God. We bidden Marloes, de familie en Gerda’s bekenden in Het Kristal Gods nabijheid toe in het gemis, zijn vrede en zegen.

ds. Sander Ris.