hands-2805247_1280

Dank en voorbeden nr. 40 – 22 september 2024

Gemeente-zijn  Wij mogen de Here God danken voor het 10-jarig bestaan van de pioniersplek De Fontein. We danken Hem dat Hij destijds de Algemene Kerkenraad de wijsheid gaf om – binnen de kaders van de Protestantse Gemeente Apeldoorn – ruimte te bieden aan een missionaire gemeente als deze. Laten we bidden dat wij mogen doorgroeien tot een (buitengewone? bijzondere?) wijkgemeente, die het open-missionaire karakter zal blijven behouden. Dat we op een nederige, dienende wijze tot zegen van velen mogen zijn.

Dat ook wíj ruimte bieden, op een laagdrempelige en toch verdiepende wijze, binnen de belijdende begrenzing zoals op onze website is verwoord (ruimte zonder grenzen verwordt namelijk tot leegte): “De geloofsgemeenschap zal zich kenmerken door een gelijkwaardige inbreng van zowel het confessionele als het evangelische en charismatische gedachtegoed.” Op evenwichtige wijze zal aandacht gegeven worden aan “de confessionele grondslag, de evangelische inslag en charismatische uitingsvormen”. Dus aandacht blijven besteden aan deze wortel(s).

Beroepingswerk  Wij danken onze hemelse Vader voor vorderingen in het beroepingswerk. En we bidden vertrouwensvol dat waar De Fontein voor staat (het profiel) ook straks concreet gemaakt wordt in de verdere bemensing van onze kerkleiding (voorganger en kerkenraadscommissie). Laten we bidden om een bezielde en bezielende leiding aan het gemeenteleven. Dat op de zondag en op de doordeweekse dagen te merken zal zijn dat we persoonlijk en tezamen leven uit het Evangelie van Jezus Christus, de Gekruisigde en Opgestane. Mogen eredienst (prediking en liturgie) en pastoraat als de twee benen van een passer zijn. In de verkondiging wordt de naald vastgezet in het Woord. Van daaruit worden de cirkels getrokken naar binnen en naar buiten. Bidden we dan dat onze gemeente in de komende jaren verder wordt toegerust, opgebouwd en uitgebouwd door een Bijbelgetrouwe uitleg, in eenvoud én verdieping. Ik denk hierbij (terzijde) een oud gezegde: “Als de gemeente heel de week de voorganger vol bidt, kan deze zich op de zondag leeg preken!”

Vierplek  Laten wij God danken voor allen die de erediensten bijwonen en voor die hun medewerking daaraan geven. Mogen we de Vader, de Zoon en de heilige Geest blijven eren met psalmen (in verbondenheid met Israël!), lofzangen en geestelijke liederen. En waar gaat dit in de toekomst gebeuren? Waar vinden we dé vierplek? Destijds is verwoord: “Bewust is ervoor gekozen om níet in een kerkgebouw samen te komen”. Zou er in Zuidbroek nog een opening mogen komen? Voor de Here is niets te wonderlijk. Laten we van dit knelpunt een knielpunt maken!

Naar buiten – naar binnen (van Anneke:)  We danken God, omdat Hij ons zíet! Volgens 2 Kronieken 16: 19 doorzoeken Zijn ogen… om bij te staan wiens hart naar Hem uitgaat. Ons hart willen wij richten op Hem. Zijn hulp hebben wij nodig. Om elkaar bij te kunnen staan, behoren wij elkaar ook te ZIEN. “Laten wij dus, terwijl wij de gelegenheid hebben, goed doen aan állen, maar vooral aan de huisgenoten van het geloof!” volgens Galaten 6: 10 (HSV).

Dus: bij alles wat we in het nieuwe seizoen ondernemen naar buiten toe, juist intern elkaar blijven zoeken en niet uit het oog verliezen!

Anneke en Johan Woudenberg

Andere nieuwsberichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het werk van De Fontein? Stuur een e-mail naar secretariaat@defonteinapeldoorn.nl