Algemeen

Ochtenddienst

Houden van de koning van Nineve Deze dienst vieren we samen met de Samuëlkerk. Een feestelijke zondagmorgen vlak na Koningsdag vol ontmoeting en samen zingen. Je bent van harte welkom! Onderweg naar Hemelvaartsdag en Pinksteren lezen we Handelingen 1:4-8 en vanuit Handelingen lezen we Jona 3 en 4. Veel mensen kennen het verhaal van Jona vanwege de drie dagen die hij doorbrengt in het binnenste van een (wal)vis. Maar wat er met Jona gebeurt ná zijn avontuur in de diepte van de zee… dat gaat via de roeping van Israël over de roeping van de kerk. De vraag is: kan je houden van de koning van Nineve? Onze Nederlandse cultuur is snel veranderd. Voor het eerst sinds eeuwen zijn de populaire cultuur in het Westen en het christelijk perspectief niet langer met elkaar verweven. Die verandering heeft onze kerken in een identiteitscrisis gebracht: ‘wat is onze rol?’, ‘waar zijn we voor geroepen?’. Het dwingt ons om net als Jona in de spiegel te kijken. En niet alleen de uitdagingen van deze tijd te zien, maar ook de kansen voor de kerk – zéker wanneer kerken de handen ineenslaan. Na de dienst is er koffie, thee, fris en gebak. Deze dienst zal ds. Sander Ris voorgaan. Hartelijk welkom.

YouTube player