De Fontein Apeldoorn-bidden-kerk

Samen danken en bidden – Nr. 42, 18 oktober 2024

Wij bidden. Allereerst een verwijzing naar de email voor de kringbijeenkomsten die na de dienst van 13 oktober gehouden worden. Daarin staat dat wij geloven in de kracht van samen en hardop bidden. De herinnering wordt levend gehouden dat wij blijven bidden voor de kerken in Apeldoorn en onderwerpen voor de voorbede worden genoemd. In veel van onze huizen hangt of ligt ook de gebedskaart (met kleine magneet) waarop zaken staan die om blijvend gebed vragen. Onze geloofsgemeenschap hecht aan het belang van ons gebed tot God, die leeft en regeert en wil dat er gebeden wordt. Wij weten dat er belangrijke beloften verbonden zijn aan onze gebeden.

Wij danken. Onze dank gaat uit naar God en naar mensen. In de afgelopen periode hebben wij afscheid genomen van kostbare mensen die zich met hart en ziel, in woord en daad lange tijd hebben ingezet voor de kerkenraadscommissie en andere belangrijke zaken. Wij zijn blij dat zij op een andere plek in de gemeente betrokken blijven. Onze dankbaarheid willen wij ook uiten omdat er leden zijn die als nieuwe leden van de kerkenraadscommissie aan de slag gaan. Wij zijn dankbaar dat er een nieuwe predikant in het vizier is en dat ds. Sander met al zijn gaven en talenten de gemeente heeft aangevuurd om samen intern en naar buiten toe een levende gemeente te zijn. Wij danken God daarvoor.

De afgelopen zondag werden ons vragen meegegeven. Waarom zijn we, ook in de kerk, bang om fouten te maken in plaats van dat we de kansen pakken die God ons biedt? Wanneer heb jij voor het laatst een risicovol plan bedacht voor je leven, de kerk of onze stad? Waarom ontbreekt het je aan moed om te doen wat goed is en aan mensen om je heen te vragen: wil jij mijn wapendrager zijn als de goede strijd gestreden wordt?

Een hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit promoveerde ooit op het onderwerp ‘Van stress naar bevlogenheid’. Hij zei: Bevlogenheid is een combinatie van betrokkenheid en energie. Heeft iemand erg veel van beide, dan is hij bevlogen. Heeft iemand erg weinig van beide dan is er een burnout. Verhogen van de bevlogenheid leidt tot een blijvende verhoging van de productiviteit. Plezier in je werk en medewerkers draagt daar aan bij en zorgt voor minder werkdruk. Wie zo werkelijk steun ontvangt krijgt ook vaak energie.’

Als ik daar aan denk, zie ik een relatie met het woord van de Heer: ‘Jullie zullen kracht ontvangen wanneer de heilige Geest over jullie komt.’ Wij mogen ons spiegelen aan de vroegchristelijke gemeente. Daar was energie van de Geest, bevlogenheid en saamhorigheid. Daar greep het vuur om zich heen. Dat kan ook vandaag in en vanuit onze gemeente gebeuren!

Jan Karelse

Andere nieuwsberichten

Ochtenddienst

De ochtenddienst van 20 oktober wordt geleid door ds. Bernhard Reitsma uit Ermelo. Het thema van de preek is: Jezus

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het werk van De Fontein? Stuur een e-mail naar secretariaat@defonteinapeldoorn.nl