Ochtenddienst

Midden in de zomer…………

Komende zondag 28 juli hoop ik als jullie hulpdominee (zo heb ik me eerder maar bij jullie geïntroduceerd ) weer in jullie midden te zijn. Midden in de zomer dus!
Dat zit zo. Toen ik in april bij de Fontein begon, was de wens dat ik dan ook wat vaker zou voorgaan. Maar tja, mijn preekbeurtenlijstje is tot medio 2026 al volledig ingevuld, dus dat wordt lastig. Dus stelde ik voor: maar in de zomer zitten wij altijd in Katwijk aan Zee op de camping,  we krijgen dan onze tien kleinkinderen te logeren (gelukkig niet allemaal tegelijkertijd), dan wil ik wel een keertje terugkomen. Vandaar dat ik midden in de zomer nog een keer jullie voorganger mag zijn. Het thema is: zout van de aarde zijn! Bekende woorden van Jezus, maar wat is dat nou eigenlijk, zout zijn en kun je als zout je smaak ook verliezen? Daarover gaat het komende zondag.

O ja, en toen belde de commissie van de DMB diensten in de Grote Kerk aan de Loolaan (Dienst met Belangstellenden) of ik diezelfde zondagavond 28 juli dan ook in de Grote Kerk wilde voorgaan, omdat de beide vaste voorgangers kampen met fysieke ongemakken. Nou ja, ik ben toch in Apeldoorn, dus om 19.00 uur zal ik komende zondag ook in de Grote Kerk voorgaan, het thema is dan: God heeft schik in mensen! Ds. Hans van Ark

Tot slot, mocht u na uw vakantie deze dominee graag (kan ook voor een tweede keer) op bezoek hebben, dat kan hoor. Bel of mail dan even met Geertje Lagemaat.

1e Diaconie, Vakantie minder draagkrachtigen 

 Een behoorlijk aantal Apeldoornse huishoudens kan niet genieten van een korte vakantie, omdat zij leven van een beperkt budget. Ook dit jaar kunnen inwoners uit Apeldoorn, die verkeren in bijzondere situaties én een minimuminkomen hebben, zich aanmelden via de wijkdiakenen of de Diaconie van de Protestantse Gemeente Apeldoorn voor een vakantie in Nederland. Met de bijdragen van vandaag kunnen deze mensen, kerkelijk of niet-kerkelijk, toch op vakantie. 

2e Wijkkas De Fontein

Vanuit de wijkkas betalen we alle onkosten voor onze eigen activiteiten, zoals het jeugdwerk, de kinderkerk, de bloemengroet, de koffie.

Andere nieuwsberichten

Ochtenddienst

Het is inmiddels volop zomer(vakantie) in Apeldoorn. Laten we dus extra alert proberen te zijn voor mensen die onze gemeente

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het werk van De Fontein? Stuur een e-mail naar secretariaat@defonteinapeldoorn.nl