Algemeen

Meet Up over zingeving en de kracht van het verhaal

Van harte welkom op de Meet Up over zingeving en de kracht van het verhaal a.s. woensdag 24 januari 19:30 in het Restaurantgedeelte van Orpheus. De avond duurt tot 21.30 en een ticket kan je bestellen via https://www.eventbrite.nl/e/registratie-vpro-tegenlicht-meet-up-055-verbindende-vertellers-733772983747?aff=ebdsoporgprofile

Wat is de zin van het leven – waarom ben ik hier – hoe ben ik van betekenis? In een samenleving zonder grotere verhalen (van kerk of staat) moet je zelf antwoorden vinden. Wat we onszelf vertellen over wie we zijn is daarbij belangrijker dan ooit. Maar wat als je verhaal even zoek is geraakt? En hoe verbind je jouw verhaal aan dat van anderen?

De gastsprekers van deze MeetUp:

Drugspastor Zwanine Siedenburg-Dammers verzamelt persoonlijke verhalen van mensen die vergeten dreigen te worden. Ieders verhaal telt. Wie luistert er met echte aandacht naar jou en naar wie luister jij? https://lnkd.in/eUjW4Mgs

Prof. Gerben Westerhof startte het project ‘Een sterk verhaal’: een psychologisch onderzoek waarin mensen hun levensverhaal samenvatten in een boek. Over de helende en richtinggevende kracht van het levensverhaal. Gerben is hoogleraar narratieve psychologie & technologie aan de Universiteit Twente. https://lnkd.in/eidjT7ky

Tijdens de avond is er alle gelegenheid voor ontmoeting, Q&A en onderling gesprek.

Deze Meet Up’s worden georganiseerd door Zuidbroekers en Apeldoorners die geïnteresseerd zijn in maatschappelijke ontwikkelingen. Deze avonden zijn gebaseerd op de documentaires van VPRO Tegenlicht. Woensdag 24 januari ben ik al vanaf 19.00 in Orpheus. Kom gezellig langs voor een bakje koffie!

Hartelijke groet,

Sander Ris