Algemeen Jongerenactiviteiten

Common ground – Interkerkelijke samenwerking jeugdwerk Apeldoorn

Ongeveer drie keer in het jaar hebben we overleg met Common Ground, een interkerkelijk initiatief voor jongerenwerkers uit verschillende gemeentes in Apeldoorn. Het doel van Common ground is om kennis te maken met het jongerenwerk van alle gemeentes en om Christelijke jongeren in Apeldoorn met elkaar in verbinding te brengen. We delen onder andere onze methodes, werkwijze en initiatieven van het jongerenwerk, nodigen elkaar uit voor speciale jeugdavonden en jeugddiensten en proberen op kleine en grotere schaal de samenwerking met elkaar te zoeken binnen de initiatieven voor de jongeren. We merken in alle gemeentes dat er behoefte is onder jongeren om elkaar Apeldoorn breed te ontmoeten, dat is dan ook één van de redenen waarom we deze interkerkelijke ontmoetingen organiseren. Wonderlijk om te zien hoe God aanwezig is en werkt door het jongerenwerk binnen alle gemeente en gaaf om de passie voor het jongerenwerk van elkaar te mogen delen. Voor de komende periode staan de volgende interkerkelijke jongeren initiatieven op het programma, die ik graag onder de aandacht breng binnen onze gemeente:

  1. Zondag 4 februari: Pannenkoekenparty & Beyond jeugddienst: (hoogstwaarschijnlijk dit keer in de Tabernakelkerk dit keer). Beyond is een groep interkerkelijke jongeren die 5x per jaar een jeugddienst organiseert. De doelgroep van de dienst is 12-18 jaar. Van harte welkom! De pannenkoekenparty start om 17:30 uur en de gehele avond duurt tot ongeveer 20:30. Deze activiteit staat ook op het programma van de jeugdclubs van de Fontein. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via jouw jeugdleider.Meer info: INSTA – beyondworkship._
  2. EO-jongerendag: Samen met de bus vanuit Apeldoorn naar de EO-jongerendag. Wanneer: zaterdag 1 juni. Kosten: 20 euro (prijs van het ticket). Wil je mee? Geef je dan vóór 1 maart op bij jouw jeugdleider.
  3. Veld Apeldoorn op Opwekking 2024: Vanuit de Eglesia wordt het initiatief opgepakt elkaar te ontmoeten op Opwekking. Ze willen een Apeldoorn veld aanvragen. Heb je hier intresse in? Geef je eigen groep / jezelf op via Opwekking vóór 1 maart (inschrijving start 1 februari). Stuur je aanmeldcode op naar Frans Roggeband( roggeband@gmail.com ), contactpersoon Eglesia. Hij kan je meer informatie geven over het initiatief.
  4. Youth Alpha 18+: Er is behoeft onder jongeren om een interkerkelijke Youth Alpha (18+) op te starten. We zoeken coördinatoren (2 stuks) die dit willen gaan dragen. Is het wat voor jou, Laat het me weten.
  5. Lighthouse: De laatste vergadering hebben we ook meer informatie ontvangen over Lighthouse. Mocht je het nog niet kennen, Lighthouse is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het donderdag programma wordt georganiseerd door het missionaire team van de Fontein. Op de vrijdag- en zaterdagavond kunnen jongeren elkaar in Lighthouse ontmoeten, spellen spelen, gamen en/of poolen. Met regelmaat worden er ook activiteiten georganiseerd door de jongeren zelf, zoals laatst een Karaoke. Kortom, ben je nog niet geweest, zeker een keer de moeite waard om een kijkje te nemen!

Naast deze initiatieven, worden ook andere updates gedeeld in de Common Ground ontmoetingen. Heb je er vragen, wil je een keertje mee, of wil je meer informatie, neem gerust contact met me op!  – Bart van Ommen